Transformă pregătirea pentru sărbători într-o adevărată aventură pentru toată familia. Ai aici 10 idei de decorațiuni neobișnuite pe care le poți face cu mâna ta. Unele chiar nu necesită mari resurse, nici prea mult timp.

1. Portocale cu scorțișoară

Parfumează-ți bradul așa cum vrei tu. Ia o portocală mare, tai-o felii și las-o pe 10 minute la cuptor, ca fructul să se usuce suficient de bine și să răspândească aroma. Leagă de fiecare felie de portocală câte un bețișor de scorțișoară. Voila, decorațiunea e gata. La fel poți proceda cu scorțișoara, portocala și frunza de dafin. Așa decorațiuni au un aspect deosebit, dar și aromă specială.

2. Inimioare din staniol și conuri de brad

Ai nevoie de câteva fâșii de staniol și 3 conuri de brad. Îndoind staniolul, reușești să faci câteva inimioare mici și drăguțe. Dezlipește solzii lemnoși de pe conurile de brad și aplică-le, cu lipici, pe inimioarele pregătite. Deși îți ia ceva timp și răbdare, sunt simpatice-foc!

3. Brăduți din lemn

Dacă mergi la o plimbare prin parc, nu uita să iei cu tine câteva bețișoare de grosime medie, din care să confecționezi niște brăduți pentru pomul tău de Crăciun. Împarte crenguța în 6 părți de lungime diferită, din care să construiești un brad. Lipește părțile componente între ele și, la dorință, presar-o cu pudră artificială. Urmând același principiu, poți confecționa și câteva căsuțe, pe care să aplici și alte elemente, la dorință: steluțe, mărgele, zăpadă artificială etc.

4. Săniuțe colorate

Aici îți vin în ajutor bețișoarele de la înghețată. Vopsite în diferite culori și lipite între ele, acestea formează niște săniuțe minuscule, care se privesc minunat pe pomul de Crăciun. Pentru decor, se pot aplica clopoței și rămurele de brad.

5. Conuri cu dulciuri

Ai nevoie de câteva fâșii de carton din care să confecționezi niște conuri și să le aplici o panglică pe post de mâner/agățătoare. Umple conurile cu dulciuri și împodobește bradul. Astfel de decorațiuni sunt nu doar frumoase, dar și gustoase de-a dreptul.

6. Becuri cu sclipici

Acel moment când becurile uzare chiar îți sunt de folos. Vopsește-le cu o substanță adezivă și presară-le cu zăpadă artificială sau sclipici de toate culorile. Aplică-te câte o agățătoare și ai decorațiunea de brad gata în doar 5 minute.

7. Jucării – fotografii

Ce poate fi mai frumos în seara de sărbătoare, decât să vă amintiți, împreună nu familia, de toate clipele frumoase din anul ce pleacă? Printează cât mai multe fotografii în format mic, alb-negru sau color, înrămează-le și agață-le de brad. Frumos e pomul de Crăciun cu amintiri frumoase pe el.

8. Decorațiuni – biscuiți

Cele mai frumoase decorațiuni sunt cele mai simple. Tot ce ai nevoie pentru a crea o amintire deosebită sunt câteva sute de grame de biscuiți și o panglică colorată sau, și mai bine, câteva panglici de culori diferite. Agață-le de brad și ai un pom frumos, dar și gustos.

9. Globuri personalizate

Ai obosit de decorațiunile tradiționale? Înviorează globurile vechi prin adăugarea unui mesaj pe ele. Lipește câteva urări frumoase pe globuri și primești, astfel, și o idee interesantă de concurs pentru musafiri în seara de Revelion: pe cine și ce-l așteaptă în anul care vine? Citește pe glob!

10. Globuri sclipitoare

Urmând ideea de mai sus, poți da o nouă viață globurilor vechi, lipind pe ele mărgele sclipitoare. Un detaliu, uneori, face diferența. Mai cu seamă, în seara de sărbătoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *