Bradumania

Te-ai decis: vrei în casă aromă de brad și cele mai frumoase sărbători de iarnă. Dar cum alegi un brad care să reziste cât mai mult și să arate perfect?

Înainte de a pleca în căutarea pomului de Crăciun ca în povești, ai grijă la câteva aspecte:

  • Unde va fi amplasat bradul? Suportul sau ghiveciul i-ar putea adăuga până la 15-20 cm în înălțime.
  • Ce îți dorești mai mult: un brad super-pufos sau perfect mirositor? În funcție de aceasta, vei alege fie un brad de specie Nordmann, fie un brad argintiu.
  • Vrei un brad cu ghiveci? Acesta își va păstra prospețimea, iar după sărbători îl poți planta liniștit în curte sau oriunde vrei tu. 

Care e diferența între brazii argintii și brazii Nordmann?

Bradul argintiu (alb) este originar din Europa, al cărui arie de răspândire se întinde dinspre Munții Pirinei, până în sudul Italiei și nordul Serbiei. Este un conifer masiv, ce atinge înălțimi de până la 40–50 m (rar 60 m), cu diametrul trunchiului de până la 1,5 m. Acele sale au formă aplatizată, având 1,8 – 3 cm lungime și 2 mm lățime cu 0,5 mm grosime, de un verde închis deasupra și cu două benzi lungi albe dedesubt. Vârful frunzei este, de obicei, puțin crenelat. Bradul argintiu are o aromă pronunțată de conifer.

Bradul Abies Nordmanniana (bradul Nordmann sau caucazian) este o specie originară din zona munților Caucaz, cea mai apreciată specie de brad, datorită aspectului și formei sale deosebite, cu crengile simetrice, etajate, coroană sub formă piramidală, densă. Nordmann este un brad de import, iar țara producătoare poate fi Danemarca Polonia, Germania, Olanda sau alte zone specializate. Aceasta este renumita specie a pomilor de Crăciun, care nu se scutură de ace și își păstrează forma perfectă. Spre deosebire de bradul argintiu, Nordmann nu are aromă pronunțată de conifer.

Ai ales un brad în ghiveci? Iată cum trebuie să-l îngrijești:

  • Adaptează-l, treptat, la temperatura camerei
  • Găsește-i un loc cu suficientă lumină, departe de sursele de căldură, la o temperatură a camerei de cel mult 20 grade. 
  • Aerisește zilnic camera 
  • Pulverizează zilnic acele bradului cu 300 – 400 ml apă
  • Udă bradul în fiecare zi, cu minim 350 ml de apă
  • Nu-i adăuga îngrășăminte. Pe perioada iernii, brazii se află în stare de repaus, un soi de hibernare
  • Dacă vrei să replantezi bradul din ghiveci – afară, ai grijă să-l adaptezi, treptat, la temperaturile de afară. Săpătura ar trebui să fie de 2 ori mai mare decât mărimea ghiveciului și pregătită corespunzător. Replantarea se recomandă când temperaturile de afară ajung la +3-4 grade Celsius. Locul replantării trebuie ales cu grijă, așa cum un brad poate ajunge până la 60 m înălțime.

Ce înseamnă brad Top-Quality?

Spre deosebire de Standard și Premium, brazii Top-Quality înseamnă brazi de cea mai înaltă calitate, adică perfect verticali, cu un număr mare de crengi și simetrie perfectă a acestora. De regulă, din tot lotul brazilor crescuți într-un sezon, doar 5% ajung Top-Quality, deși toți sunt crescuți cu o grijă deosebită. Astfel se explică prețul mai mare a brazilor Top-Quality față de alții.

Cât costă un brad?

În funcție de specia și proveniența pomului de Crăciun, prețurile acestora pot varia după cum urmează: brad românesc (1 m) – aprox. 100 lei, brad Nordmann în ghiveci (1,50 – 1,75 m) – aprox. 300-400 lei/1 m, brad Nordmann fără rădăcini (2 m și mai mult) – aprox. 500 lei/1m

Dacă te pierzi în alegerea pomului de Crăciun perfect, te ajutăm noi, pe bradomania.ro. Vezi cei mai populari brazi, pe care îi preferă clienții noștri, comandă online și primești 5 brazi din care să-l alegi pe cel care îți place mai mult. Ai livrare gratuită și o ghirlandă LED de 7 metri – cadou. Comandă aici: 


Coș0
Coșul este gol
Continuă cumpărăturile
0